Az oviról – EleFanni ovi

New Layer New Layer New Layer

Óvoda

3-6 éves korig

Bölcsőde

Iskolaelőkészítő

5-7 éves korig

1,5-3 éves korig

Óvodánkról

Újpesten, zöldövezeti környezetben, korszerűen felszerelt, modern épületben várjuk az óvodába készülő gyerekeket, akik a beiratkozást követő fél éven belül betöltik 3. életévüket. Nálunk szeretetteljes, felszabadult légkörben játszva tanulnak és tanulva játszanak. A fejlesztés maga a játék és a közös élményszerzés, öröm, hiszen a gyermeki fejlődési vonulat elsősorban a játékban zajlik, ezért célunk, hogy minél több és változatos lehetőséget biztosítsunk a tapasztalatszerzésre. Minden hétköznapi tevékenység, élethelyzet alkalmas arra, hogy végtelen kíváncsiságukra, tudásvágyukra építve bővítsük ismereteiket. Ezért játékos formában, a célnak, és életkoruknak megfelelő eszközök segítségével fejlesztjük képességeiket, és készségeiket, tapasztalaton alapuló, interaktív, életszerű foglalkozásokkal.

Az EleFanni óvodában a hagyományos “foglalkozások” helyett  projektekben dolgozunk. Vannak rövidebb és akár több hetet is felölelő projektjeink, melyek ünnepkörökhöz, évszakokhoz illeszkednek. Tiszteletben tartjuk a gyerekek egyéniségét, hisszük, hogy mindenki másban tehetséges, minden gyermek egy külön egyéniség.

Képzett pedagógusaink és az őket segítő szakembereink (logopédus, pszichológus, védőnő, gyerekorvos, nevelő munkát segítők) is a gyerekek egyéni fejlődését segítik.

Az iskolába készülők hetente játékos iskolaelőkészítő foglalkozásokon próbálgathatják magukat.

Az angol nyelv a mindennapjaink része. Elsődleges célunk nem a nyelvtanulás tudatosítása, hanem a hangzás, egy másik kultúra közvetítése. A nyelv zeneisége fontos a gyermekek számára, s a gyerekek fejlettségüknek megfelelően figyelnek a nyelvi helyzetekre, igyekeznek utánozni. Óvodai csoportunkban az egyik pedagógus csak angol nyelven kommunikál a gyerekekkel.

A mindennapos mozgást hetente több mozgásos fakultatív tevékenység is kiegészíti, ilyenek a judo, a manó torna, iskola előkészítő torna, a modern tánc, az úszás, a lovaglás és téli időszakban a korcsolya. Ez lehetőség is akár a korai tehetség felismerésre.

A sok színes családos, közösségi program még jobban elősegíti a szülőkkel való hatékony együttműködést, mely a gyermek optimális fejlődése érdekében nagyon fontos.

Hatalmas kerttel rendelkezünk,melynek Újpesten nincs párja (2500 m2). Udvarunk TŰV szabvány szerinti játékokkal felszerelt. Az udvaron a gyermekek élvezhetik a sokoldalú mozgás- és játéktevékenységre alkalmas játékszereket (hinta, csúszda, homokozó, kismotorok, autók és egyéb járművek), valamint a változatos felületkialakításnak köszönhetően (füves területet, gumitéglás terület, fenyőkérges terület, homokos terület) a különböző időjárási viszonyoknak megfelelő tevékenységeket.

Elérhetőségeink:

EleFanni
Magánóvoda és Bölcsőde
1047 Budapest,
Baross utca 91-95.
(Belső park)

Mobil:+36 30 320 7998
E-mail: elefanniovi@gmail.com

© 2024 | EleFanni Magánóvoda és Bölcsőde | Készült a Tűzló dekor Kft. webműhelyében