Póni Lovaglás – EleFanni ovi

Póni Lovaglás

A lovaglás jótékony hatása a gyermekekre kétségtelen.

Az állattal való szoros kapcsolat pozitív pszichés hatást fejt ki a lovasra, aki harmonikusabb lelki állapotba kerül. A gyerekek a lovaglás hatására könnyebben szocializálódnak, illetve kommunikációs képességeik is észrevehetően javulnak. A nyugodtabb lelki állapot a koncentráció és a memória javulását eredményezi. Ez pedig közvetett úton, de határozottan javítja a mentális képességeket is.

A lovaglás hihetetlenül jó tartásjavító gyakorlat, mert lóháton csak egyenes háttal, büszke tartással lehet ülni. Görbe háttal, rossz tartással ugyanis csak nehezen tudná magát megtartani a gyermek a mozgó állaton. A lépésben járó ló mozgása, mely szinte teljesen azonos az emberi járással, áttevődik a hátán ülő lovasra. A ló mozgására ráhangolódva a gerinc tartásáért felelős összes izmot fiziológia tréningnek tehetjük ki.

A lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt.

A ló hátán végzett tornagyakorlatok a lovastorna. Ennek során a lovas sokkalta inkább a saját ülésére van hagyatkozva, mint a normál lovaglás során. A lovastorna csökkenti a félelmet, hiszen a gyakorlatok fokozatosan nehezülnek a gyerekek teljesítményétől függően, és a sikeres végrehajtás mindig növeli önbizalmukat.

A lovastorna, a lovon való mozgás öröme nagy vonzerőt jelent azoknál a gyerekeknél, akik egyébként nem szívesen mozognak. A ló kedvéért hajlandóak gimnasztikázni, és „magukon dolgozni”, míg egy átlagos tornaórán nem igyekeznek különösképpen.

Minden gyermeket vár csütörtökönként délután fél négytől két kis barátságos pónilovunk!
Külsős gyermekeket is szívesen fogadunk alkalmanként 2.000 Ft térítési díj ellenében.

Elérhetőségeink:

EleFanni
Magánóvoda és Bölcsőde
1047 Budapest,
Baross utca 91-95.
(Belső park)

Mobil:+36 30 320 7998
E-mail: elefanniovi@gmail.com

© 2024 | EleFanni Magánóvoda és Bölcsőde | Készült a Tűzló dekor Kft. webműhelyében